En zoll AED plus hjertestarter kan redde menneskeliv ved hjertestop

Det er bevist, at efter hjertestarterne er begyndt at hænge rundt omkring, så alle har adgang til en og ikke kun ambulanceredderne, hjælper det til at flere mennesker overlever indtil de når på hospital.
Den automatiske eksterne defibrillator (AED) er en behandlingsløsning hvis der er en med et hjerteanfald, og er nu tilgængelig for offentligheden. Enheden er lille, nem at bruge, og har allerede reddet mange liv.

Pludseligt hjertestop, kaldes ofte for et hjerteanfald, og er en af de førende dødsårsager i rigtig mange lande. Pludseligt hjertestop er en offentlig sundheds krise, der har berørt livet for mange.
Hensigten med denne artikel er at give dig oplysninger om en behandlingsløsning, som du sikkert har hørt om, men som du aldrig rigtig vidste hvordan man skulle gøre, eller måske er bange for at bruge, da det kan virke skræmmende at skulle give stød til et andet menneske. Behandlingen er at bruge en zoll AED plus hjertestarter og redde en anden persons liv og man skal ikke være bange, for den er helt automatisk og guider dig igennem alle processer. Det værste man kan gøre, når man ser et andet menneske med hjertestop eller være dårlig på anden måde, er ikke at gøre noget.

Men hvad er det hetl præcist en Zoll AED plus hjertestarter er for noget?
En AED/hjertestarter er en enhed, der overvåger hjerterytmen, når den er sat på et menneske og sender et elektrisk stød ind i hjertet, hvis det kræves. Det elektriske stød er designet til at genstarte en normal hjerterytme og bringe personen tilbage igen til bevidsthed.

Hjertestartere er små bokse, der er så små at man nemt kan bære den hen til den tilskadekomne. Rigtig mange er sikret i forseglede bokse på vægge rundt omkring i byerne, idrætshaller, skoler m.m. Man kan også have en privat derhjemme, der er flere og flere grundejerforeninger, der vælger at have en hængende til medlemmerne.

Der er som førnævnt rigtig mange, der er nervøse for at bruge en AED hjertestarter, så artiklen vil her prøve at svare på nogle af de mest gængse spørgsmål der ofte bliver stillet.

Mange spørger om de nu er sikre at bruge, både for den tilskadekomne, men også for den som yder førstehjælp og det er den. Der er utrolig få tilfælde, hvor der er givet utilsigtet stød. Og på grund af den detaljerede guide, kan der næsten ikke laves fejl og hjertestarteren måler hele tiden via de påsatte elektroder om der er brug for et ekstra stød.
Kræver den en uddannelse at bruge en zoll AED plus hjertestarter, nej det gør det ikke nødvendigvis, fordi den guider dig igennem og man skal stadig ringe 112 og der vil en fagkyndig person og hjælpe dig. Men det skader aldrig at have taget et førstehjælps kursus, for at have prøvet den før end man skal bruge den rigtigt og der lærer man også andet om livreddende førstehjælp. Men de blevet prøvet af med halvstore børn og de kan sagtens finde ud af at betjene dem.

Ved at bruge en zoll AED plus hjertestarter, forøger du sandsynligheden for at en person med hjertestop overlever, chancerne er langt større når der sker en tidlig defibrillering. Opstår der et hjertestop, er ofrets chance for at overleve faldet til omtrent 7-10% i minuttet. Benytter men en AED i de første 10 minutter efter et hjertestop, har det vist sig at være en vellykket redningsløsning.