Neglelak skal påføres med forsigtighed og omhu

Det er et stadigt voksende modefænomen, at kvinder skal have make up på for at føle sig smarte. Det er blevet en indgroet del af deres hverdag at de skal se perfekte ud lige fra deres tøj til deres hår og også til deres make up. Det er ikke nok med lidt mascara eller lidt rouge på kinderne. Nej deres make up skal ligge perfekt og dække for enhver lille ujævnhed eller misfarvning i huden. Samtidig med at der skal øjenskygge, solskinspudder læbestift på hver dag.
Og ikke nok med at hovedet skal pyntes, neglene skal også være malet med neglelak og gerne med smarte mønstre på. Og de skal helst være lange og flotte, så det nærmest er umuligt at forestille sig hvordan de kan lave nogle praktiske gøremål med deres hænder.
Hvad er der sket for den naturlige skønhed og den der kommer indefra, hvorfor kan man ikke længere være smuk bare fordi man ser ud som man gør. Men det kan man ikke i dag, fordi man bliver sammenlignet med alle de andre som er hoppet med på mode dillen og bruger oceaner af tid hver dag foran spejlet, for at komme til at se godt ud, inden der drages afsted på job eller sågar i skole for de yngre piger. For de er holder sig heller ikke tilbage, de er også med på moden, så det starter tidligere og tidligere.
Derfor er der også mange der stiller spørgsmålet er make up og neglelak sundt for børnene og hvornår er man ikke barn længere. Med hensyn til om det er sundt, så er der jo de samme stoffer i om det er et barn eller en voksen der bruger det og dermed er det jo også skadeligt for børn såvel som det er for voksne. Børn kan dog kun tåle en mindre dosis af de skadelige stoffer voksne kan, så vent så længe som muligt, inden du lader dit barn udforske den store kosmetik verden.
Når vi taler neglelak, så skal man huske at ud over at det ikke er sundt at få på huden og er beregnet til kun at blive påført på neglene, så kan man også komme til at indånde det organiske opløsningsmiddel der er i lakken og det er på ingen måde sundt for nogen. Så lad aldrig selv barnet tage neglelak på, da det kan være svært at styre at det ikke kommer ud på huden også. Og et godt råd er at holde det til lejlighedsvis brug så længe som muligt.
Med hensyn til hvornår man ikke er barn længere, så er det en individuel beslutning i skal afgøre hjemme ved Jer, der er stor forskel på hvornår forskellige familier betragter deres børn store nok til forskellige ting. Følg din mavefornemmelse og lad være med at høre på hvad alle de andre forældre giver lov til, ansvaret for dit barn ligger ved dig.