Hans Grohe er tysk

Armaturer som for eksempel blandt andet brusere, hånd vaske, bade kar og køkkener fra Hans Grohe er bare nogle af de ting som kendetegner et tidløst design, en god kvalitet og med moderne teknik. Man kan få mange produkter inden for dette mærke – også blandt andet blandings batterier og toilet produkter af forskellige slags.
Personen bag Hans Grohe er en tysk sanitets producent. Han var personen som grundlagde firmaet i 1901 i tyske Schiltach. I dag er det et af verdens største leverandører af hånd holdte brusere og bruse hoveder og det har datter selskaber i blandt andet USA.
Manden bag firmaet var en skifter. Han flyttede i 1899 fra Luckenwalde i Tyskland som ligger tæt på Berlin til en lille by i det tyske Schwarzwald. Han var også i gang med at væve, men efter kun to år stoppede dette og der blev etableret et presnings værksted i stedet for. Han havde en lidenskab for et af de fire elementer, nemlig elementet vand. Derfor gik han ind i den sanitære branche og specialiserede sig i tin brusere og derfra startede det stille og roligt. Firmaet var på et tidpunkt i 1900 tallet et lille 3 mands firma, men nu er det en global virksomhed.