Et vinkab med køl giver dine vine de bedste modnings forhold

Betragter du dig selv som en rigtig vinkender og nyder du at finde gode kvalitetsvine, så er det vigtigt at du opbevarer dine vine korrekt, for ellers kan det ende med, at de bliver ødelagte. Og selvom det nok hører ind under kategorien nice to have, så er den bedste opbevarings løsning et vinskab med køl.
Og der er en del fordele ved at investere i et, for det første så køler det dine vine, som du også kan høre af navnet. Du kan dermed opbevare dine vine ved den helt perfekte temperatur uden at den svinger på grund af temperaturer udefra, gulvvarme og så videre. Den helt perfekte temperatur at opbevare vine ved er ca. 10 – 14 grader.
Men ikke alle vine skal have helt den samme temperatur, så det kan være en fordel, hvis du gerne vil opbevare flere forskellige typer vin i samme skab, at købe et der er opdelt i flere zoner. For så har du mulighed for at indstille flere forskellige temperaturer.
En anden fordel er, at du også kan styre hvilken luftfugtighed dine vine skal opbevares ved. Man anbefaler at holde luftfugtigheden på omkring 50 – 75 %, hvis den er for høj eller for lav, kan det påvirke flaskens korkprop og i værste fald kan der slippe luft ind til vinen og beskadige den.
UV bestråling eller direkte sollys er en af de store syndere til, at vin bliver beskadiget, det har i hvert fald ikke nogen god indvirkning på modningsprocessen. Og derfor når du køber et vinskab i dag, så er lågen på det behandlet, så lyset ikke kan trænge igennem og ind til dine vine. Så du behøver ikke at gemme dit skab væk, men derimod have det stående fremme, så du kan gå og nyde alle sine vine. Og hvis man investerer i et flot og stilfuldt vinskab, ville det da også være en skam at gemme det væk i et mørklagt rum eller ned i et fjernt kælderrum. Det skal man kun gøre, hvis man har fået indrettet en lækker vinkælder, så giver det mening at opbevarer vinen der.