Hvilken proptrækker er bedst? Sådan vælger du den bedste proptrækker

Hvilken proptrækker er bedst? Sådan spørger du garanteret dig selv, når du ser det store udvalg af proptrækkere. For er der forskel, og er en proptrækker ikke bare en proptrækker?

Det korte svar er nej. Værktøjet som stort set alle har liggende i køkkenskuffen kommer i mange variationer og afskygninger. Den bedste proptrækker er dog den, som hurtig nemt og bekvemt lader dig åbne dine vinder. En sådan proptrækker kan med rette kaldes en tjener proptrækker.

Men, hvordan finder du så ud af, hvilken proptrækker der er bedst? Og skal du vælge blandt kendte mærker som Laguiole?

En tjener proptrækker ligger først og fremmest godt i hånden. Den fylder hånden godt ud, uden at blive klodset.

Derudover er det vigtigt, at du finder en proptrækker med spiral og ikke skrue. En spiral er det optimale valg til at glide ned i korkproppen uden at ødelægge den. Det er en fordel, hvis spiralen er teflonbelagt, da den så glider nemmere.

En god proptrækker har gerne et led, så du kan skubbe mod flasken i to etaper med to forskellige længder. Så opnår du den mest flydende optrækning.
Sidst men ikke mindst er det en god idé at kigge efter en proptrækker med en god kniv. Den skal have den rette størrelse, og gerne være buet en smule.

Hvilken proptrækker er så bedst? Behøver det være en Laguiole? Både ja og nej. Laguiole laver nogle af markedets fineste proptrækkere, og du er dermed sikret en god proptrækker.

Du kan dog nemt finde din nye bedste proptrækker blandt langt billigere alternativer som fx Boj.