Billig champagne kan være lige så godt som den dyre, det er smag og behag

Der er over 100 champagnehuse og en del over 15.000 mindre vingårde i den region hvor der produceres champagne. Disse mindre vinhuse fylder tilsammen tæt på 350 km2 jord med kun druer. Der skal en del ansatte til for at holde så store arialer kørende. I champagne regionen er der over 10.000 ansatte. Der bliver gennemsnit solgt omkring 300 millioner flasker champagne om året. 58% af produktionen sælges primært i Frankrig og resten af produktionen fordeles i resten af verden, dog er det England, Tyskland og USA, der aftager de største mængder.
De omkring 300 millioner flakser der bliver solgt om året er ikke de eneste der bliver produceret. Der ligger altid hele året rund omkring en milliard flasker uden udvikling i selve champagne regionen. Billig champagne har en kortere udviklingstid end dyr, men dette betyder ikke nødvendigvis at billig champagne smager dårligere end dyr champagne. Dette er et spørgsmål om hvordan den enkelte persons smagsløg og lugtsans hænger sammen. Der er lige så mange meninger om hvad der er god champagne som der er mennesker.