Australsk vin kan klart anbefales til næste hyggeaften

Kan du godt lide at sidde lørdag aften og nyde et godt glas vin og måske har du nogle favoritter til hvilke du bedst kan lide. Måske er det en kraftig vin eller måske er du mere til en blid og rund eftersmag. Måske har du fundet ud af at du bedst kan lide vine fra bestemte lande. Det kan også være at du er typen, der hele tiden gerne vil undersøge markedet og afprøve nye vine.
Et spændende land kunne være Australien, de producerer noget rigtig godt Australsk vin og der er lavet en top 100 liste. Den er inddelt i fire kategorier exceptional, outstanding, excellent og distinguished, dog må listen ikke betegnes som endegyldig. Fordi for at de kan komme i betragtning, skal vinene have været produceret i 10 årgange, så der vil hele tiden være nogle up coming vine som endnu ikke er kommet på listen, men som sagtens kan være i samme liga som nogle på listen.
Den første stat hvor der er produceret australsk vin er new South Wales, da det var den første stat der blev koloniseret af europæerne. Men selve den Australske kerne for vinindustrien er South Australia, som ligger i midten af det Australske kontinent. Australien kan også levere gode hvide samt mousserende vine, de produceres i Tasmanien da det uden tvivl er det køligste område. Med ikke desto mindre et områder der fortjener at få noget opmærksomhed.
Auatralsk vin har desværre ofte fået et dårligt ry, da det er tilladt at kunstvande og tilføre tanminer og syrer, som gør vinen meget kommerciel uden nogen særlig karakter og derved rammer den det brede publikum. Men man må ikke overse alle de unikke vine der også fremstilles i Australien, de fortjener klart at få fuld opmærksomhed. Det er vine med stor kompleksitet, men også nogle sherry og portvinsagtige vine bliver produceret i Australien.
Så skal du stå for indkøbet til den næste hygge aften med et godt glas rødvin, så kan det varmt anbefales at slå forbi nogle af de Australske vine og prøve en af dem.