Charms har eksisteret som smykke, siden tidernes morgen

Smykker er noget som altid har været en del af de accessoires, som kvinder går med og mænd til dels også. Men der har været en lang periode på adskillige årtier, hvor mænd ikke har båret smykker, men det er ved at vende tilbage igen. Ikke i samme omfang som tidligere og heller ikke så iøjnefaldende som før, men mere diskret og maskulint.
Men for kvinder har det altid været brugt og et af de smykker der igen har vundet indpas er charms. De har været meget brugt tilbage i tidernes morgen, hvor smykker blandt andet blev fremstillet af muslingeskaller og lignende, men de er vendt tilbage blot i en anden og mere varieret udgave.
Da charmsne kom tilbage på markedet, var det mest brugt som konfirmationsgaver eller små veninde gaver, da prisen lå i den lave ende. Man kan også stadig købe charms der ikke koster mere end 100 kr., men mange af dem ligger i et langt højere prisleje og henvender sig derfor mere til en lidt ældre generation, som har råd til at købe dem.
Man kan i dag købe nogle der ligger på op til flere hundrede tusinde kroner, men så er de også udstyret med sten og andre dyre detaljer.
Mange bruger dem ti, at symboliserer forskellige epoker i deres liv som for eksempel barnefødsler, bryllup, sygdomsforløb med mere. Mange vælger at have et armbånd eller en halskæde hvor de sættes på og så kan man have dem som et minde om de forskellige oplevelser fra livet.
Der findes flere forskellige metoder, hvorpå man kan benytte disse charms – nogle smykke firmaer har designet et armbånd som passer lige nøjagtig til deres type, mens andre blot har valgt at designe dem og sælge dem løst. Så skal man ud og have fat i et armbånd ved siden af, men det gør det også til en mere fleksibel løsning.
Det kan være en fordel, hvis man gerne vil følge den trend der florerer for tiden, hvor det er blevet meget populært at have et læderarmbånd hvor man monterer charmsne på.
Vælger man denne løsning skal man blot være opmærksom på, at det ikke er alle typer der kan sidde på alle typer armbånd, så det er vigtigt at man lige undersøger en ekstra gang om den model man har forelsket sig i, er forenelig med den type armbånd man har udvalgt sig.