Kontorindretning kan være en stor udfordring med hensyn til støj

Hvis du sidder i et stort kontormiljø og synes det er forstyrrende at der hele tiden er nogle der taler i telefon eller taler sammen på kryds af kontoret, så kan du være helt sikker på at kunden der sidder i den anden ende af røret synes det er mindst lige så forstyrrende for jeres samtale. Det er nemlig oftest sådan at den kunden bedst kan høre ikke er den pågældende sælger, men en af hans kolleger ved et af de andre skriveborde. Og hvad kan der så gøres ved jeres kontorindretning for at forhindre den problematik? Det kan man helt enkelt ved at investere i skærmvægge, som er med til både at opdele det store rum i små grupperinger og samtidig tager de en stor del af den baggrundsstøj der opstår, når mange mennesker taler på samme tid. En anden fordel med en kontorindretning hvor man opdeler kontoret er også, at det giver en anden ro på kontoret og de ansatte føler mere at de har deres eget domæne end hvis det blot er et stort rum.
Hvis ikke der er stemning for at dele rummet op i små grupper og på den måde afskærme for støjen, så kan der også fås skærmvægge, som kan monteres på dit skrivebord og igen undgå at det er din kollega og ikke dig der kan høres når du ringer ud til en kunde. Og de har også den samme effekt at der bliver lukket over til den kollega der sider over for dig, så i ikke skal sidde og stirre hinanden ind i øjnene hele dagen.
Der er også en tredje løsning til hvordan du undgår støj på kontoret og samtidig har den smarte effekt at være en opslagstavle. Så er der frie vægge på kontoret, kan man med fordel montere disse opslagstavler og samtidig skabe hygge da de fås i forskellige farver. Og så har i et samlet sted hvor alt der vedrører alle på kontoret kan hænges op. Og sidst så tager de en del af støjen, så med disse opslagstavler slår du tre fluer med et smæk.
Støj har stor betydning for arbejdsmiljøet og dermed bliver det en vigtig faktor i forhold til jeres kontorindretning, hvilke forholdsregler i vælger at fokuserer på, når i skal indrette jeres kontor.