Hæve sænke bord – Sådan undgår du en dårlig holdning og arbejdsskader

I Danmark har de fleste af den arbejdende generation et stillede siddende arbejde. De fleste af os sidder simpelthen på et kontor dagen lang hver eneste dag. Mange oplever at få ondt i ryg og lænd, på grund af dårlige arbejdsstillinger. De dårlige siddestillinger kommer typisk af, at vores store og borde ikke er korrekt indstillede.
Et hæve sænke bord kan køres både op og ned, så du kan få en optimal holdning, når du arbejder. Næsten alle arbejdspladser benytter disse borde, og det er stort set også et lovkrav.
Ud over et hæve sænke bord er det også vigtigt, at stolen kan tilpasses ordentligt til at give en korrekt støtte i ryggen, mens siddehøjden også er tilpas. For dem der ikke sidder ned og arbejder, kan det virke mærkeligt, at siddende arbejde rent faktisk er hårdt for kroppen. Faktum er det dog, at vores kroppe ikke er byggede til at sidde ned hele dagen, og det derfor er hårdt. Det er også derfor, så mange oplever at få arbejdsskader efter perioder med dårlig holdning.
Har du en virksomhed kan flere steder bestille en konsulent ud på din arbejdsplads, som hjælpe dine ansatte med deres sidde- og arbejdsstillinger. Er du ikke chef men almindelig medarbejder, kan du i stedet forsøge at overtale din leder til dette. Flere undersøgelser har nemlig vist, at det ikke kun er helbredet, der får en forbedring, men også virksomhedens økonomi i kraft af lavere sygefravær.