Tagpap er ikke et tabu i dag når du skal have nyt tag på huset

Når der skal vælges tag type til det nye hus, er der mange holdninger til hvilket tag, der er det bedste. Der er typisk to type mennesker - enten dem der er til et tag med høj rejsning, eller dem der vælger et fladt tag. Og samtidig er der to grupper inden for materialevalg. Der er dem, der gerne vil have tagsten på, altså et tegl tag, hvilket har været mest brugt i mange år. Og en af grundene til det, er at der har været en del kritik af tagpap, og dermed også en vis frygt for brugen af det. Men der er i dag sket så mange forbedringer, at der ikke er den store forskel, uanset hvilken type tag, du vælger.
Når det så er sagt, er der mange der er i tvivl om, hvad det egentligt er lavet af. Teglsten er der ikke den store tvivl om. Det er lavet af tegl, som er en form for sten. Med hensyn til tagpap er der væsentlig mere usikkerhed om, hvad det rent faktisk indeholder og er lavet af. Materialet består oftest af en glasfiber fleece, der ved hjælp af imprægnering med stoffer som for eksempel asfalt eller bitumen, bliver vandtæt. Det er et af de produkter med længst levetid, og det har en rigtig god holdbarhed mod ekstreme vejrforhold. Men også polyesterfibre er for nyligt blevet et populært produkt, som imprægneres og har noget lig samme holdbarhed som imprægneret glasfiber fleece.
Er man typen, der tænker på, at taget skal være økologisk og miljøvenligt, kan det også godt blive en realitet, og det kan lade sig gøre ved at bruge fibre af klude. Disse imprægneres med asfalt for at bevare produktet mest muligt økologisk. Dog har det vist sig, at det ikke har samme lange holdbar som andre tagmaterialer. Men man har gjort fremskridt inden for coating, så levetiden bliver forlænget på de nyere økologiske produkter.
Det sidste nye inden for tagpap er brugen af termoplastisk polyolefin membram, også i daglig tale forkortet TPO, som underlag. Det er en lettere og mere modstandsdygtig mod punkteringer og faktisk stærkere end et polyester tag. Men da det kun har været i brug siden 2004, så har vi stadig ikke et reelt billede af holdbarheden endnu, som vi har fra andre traditionelle tagtyper. Men det har indtil nu vist ret gode og optimistiske resultater, så det kan nemt være, at det bliver den nye favorit i fremtiden. Så i dag er der ikke de store grunde til at frygte brugen af tagpap på dit nye hus, hvis det er den løsning, der passer bedst til dit drømmehus.