Vælg det rigtige tag til når du bygger nyt eller renoverer

Boliger kommer i alle afskygninger. Nogle vælger at bo i hus, andre vælger en lejlighed. Ønsker du at bo i hus kan du både bo i hus af træ, beton eller mursten – der er mange muligheder.
Typisk vælger mange at bygge et hus med resten af villakvarteret, og i nogle tilfælde dikterer lokalplanen endda, hvordan huset skal se ud. Når du har valgt om det skal bygges i mursten eller ej, skal du vælge et tag. Taget kan både fås i tegl, skifer, tagpap og mange andre varianter. Der er næsten flere tagvarianter end der er mennesker.
Når du skal vælge den rigtige variant til dit tag, skal du ikke kun tænke på udseendet af taget. Du skal også overveje, hvor meget energi du vil lægge i at vedligeholde taget. Er materialerne af træ, skal der oftere vedligeholdelse til, end hvis det er af tegl eller beton. Vil du gerne have et hus, hvor taget består af tegl, vil du opdage, at det er en af de dyreste løsninger. Det er der dog råd for.
Flere firmaer har specialiseret sig i betonsten til taget, som til forveksling ligner rigtige tegl. Betonstenene er noget billigere at producere, og har stadig en rigtig god levetid. Vil du have den originale varer, er der dog ingen vej uden om et rigtigt tegltag, som den dag i dag, stadig er den produktvariant med den bedste levetid.