Rengøringsmidler skal opfylde mange krav miljømæssigt

Der er kommet et væsentligt større fokus på rengøring o grenlighed end der var tidligere. I gamle dage var det ikke normal standard at man gik i bad hver dag, vaskede tøjet så ofte som vi gør i dag, ofte efter blot at have været brugt en gang. Men rengøringen var også noget helt andet førhen og de rengøringsmidler man havde var også af en anden kvalitet end det vi kender i dag.
Der skelnes mellem sæbe og desinficerende sæber, nogle produkter er fremstillet med henblik på at kunne bruges på kroppen og dermed skal de være milde og helst uparfumerede, så vidt det er muligt, hvorimod de produkter vi bruger til at rengøre vores med indeholder nogle stoffer så ikke er sunde for os, at komme i berøring af. Derfor kan det være en fordel nogle gange at bruge handsker, så du undgår at få en allergisk reaktion.
Et af de rum der kan være en stor udfordring for vores rengøringsmidler er et badeværelse. Der tandpasta rester på spejlene, kalkaflejringer i toiletkummen, vaske og brusekabinen. Og en af de største syndere hårlakken – den flyver rundt i hele lokalet og ligger sig som et ru lag på alle overflader og det kræver både vand og sæbe at fjerne igen.
For at fjerne de kalkaflejringer der kommer rundt om i badeværelset kræver det en kraftigt udgave af et kalkfjerner produkt. Men her kommer den næste udfordring for samtidig med at der skal fremstilles et produkt der kan fjerne problemerne skal det samtidig være et miljø venligt produkt der ikke skader når det skylles ud efter at have udført sin opgave.
En problematik mange rengøringsmidler kæmper med er, at de ikke må efterlade spor efter endt rengøring.
Der er ikke noget så træls som når man i sit ansigts sved har kæmpet med at fjerne kalkaflejringer fra væggen i bruseren eller tandpastarester på spejlet. At når så man er færdig og man så kigger hen over overfladen og kan se striber efter sæberester.
Så det kan være en god ide at undersøge og teste markedet inden man vælger sine favorit produkter til de forskellige rengøringsopgaver.