Listedækning er det nye sorte inden for tagpap løsninger

Når man skal vælge nyt tag til huset er der mange der afholder sig fra, at vælge tagpap af flere årsager, for det første fordi det før hen havde et ry for at være mere utæt end et andet tag. Men også fordi det oftest blev forbundet med at ligge på et fladt tag, men det kan også sagtens ligge på et tag med rejsning.
En anden grund til, at det bliver valgt fra er fordi mange synes at den store sorte og glatte overflade virker alt for trist og kedelig at kigge på. Men det er ikke den eneste måde, man kan ligge tagpap på.
Listedækning er ikke et nyt begreb, men i løbet af de sidste 10 – 15 år, er det blevet meget mere brugt at vælge denne type, når der skal tagpap på. Når man vælger denne form for tag, får man et klassisk tag der er har flotte vertikale linjer.
Ved at vælge en løsning med listedækning, får du et tag der stråler af kvalitet og samtidig et godt design, der understøtter husets arkitektoniske udtryk.
Der er mange der tror, at det er bedre at vælge denne løsning i forhold til den oprindelige flade løsning, men det er ikke korrekt, når man vælger denne løsning er det udelukkende for syns skyld, det har ikke nogen praktisk betydning.
Når man vælger denne tag type, får man samtidig et meget fleksibelt tag, da der ikke kun er en måde at ligge taget på. Det er derfor vigtigt, at man laver en tagplan inden man går i gang så man kan se hvilken model der passer bedst til det enkelte hus. Det man synes ser vildt godt ud på et hus, som måske var det man faldt for, er måske ikke den model der passer bedst til dit hus. Men fordi det er så fleksibelt, vil du med garanti kunne finde en model der passer lige til dit hus.
Rigtig mange af dem, der bygger de store firkantede huse i dag, vælger også ofte at få tagpap på og der er antallet steget i takt med at listedækning har vundet indpas på byggemarkedet. Der er rigtig mange arkitekter der har forelsket sig i denne tag type, så rigtig mange af de arkitektegnede huse vil have et denne type tagbelægning.