Industristøvsuger giver dig mere kraft og bedre sugeevne

En almindelig støvsuger har typisk en middelkraftig motor, der passer fint til rengøring i hjem og på mindre kontorer. Den kan suge støv, sand, spildte krummer og andre mindre for skidt, der ikke er for voldsomme. Der findes også ekstra kraftige støvsugere til brug på mere snavsede områder. Mange har en forestilling om, at mængden af watt hænger sammen med sugeevnen. Dette er dog ikke altid tilfældet. Sugeevnen kommer meget an på motoren og støvsugerens opbygning.
Har du brug for en støvsuger til et værksted eller en byggeplads, bør du gå efter en decideret industristøvsuger, som er bygget med en kraftigere motor. Den kraftige motor betyder, at den kan suge mere tunge skidt- og affaldstyper op. Der findes endda modeller, der også kan suge på tørt og vådt materiale op. Arbejder du med sundhedsskadelige stoffer, skal du vælge en industristøvsuger, der er godkendt til støvklasse H og M, hvilket betyder at de meget effektivt fastholder de skadelige stoffer i stedet for at blæse dem ud igen. Ved en normalstøvsuger, vil en procentdel af støvet altid blive blæst med udluftningsluften ud igen. Dette må ikke ske, når der arbejdes med skadelige stoffer.
Er du i tvivl om, hvilken støvsuger der passer til dit behov, kan du typisk få hjælp hos din forhandler. De kan rådgive dig alt efter hvilket behov, du har, og vejlede dig til, hvordan du benytter maskinen bedst muligt og forsvarligt.