Havedesign får vores stilfulde bolig og haven til at hænge sammen

I dag lever rigtig mange mennesker i store flotte huse hvor stil, mode og indretning er i højsædet, samtidig med at funktionalitet er i fokus. Men nu er det faktisk også blevet sådan, at den mentalitet med fokus på funktionalitet skal føres videre og tages med ud i haven. Det er ikke længere bare en græsplæne med to mål og to blosterbede i siderne. Nu skal der hyres en anlægsgartner, så der kan blive tegnet en plan over det nye havedesign der skal præge haven. I takt med at vi arbejder mere og er mindre hjemme, er det blevet mere brugt at når vi så er sammen skal der være fokus på familien og tid og plads til hyggestunderne. Det samme gælder når det er vennerne der skal plejes, så er det blevet mere brugt at inviterer hjem til sig selv, i stedet for at tage ud og så bestille maden ude og få den bragt hjem. Og dermed er behovet for lækre og afslappende rammer blevet mere et behov end de var tidligere.
Og det øgede fokus på hygge og afslapning har også gjort at mange familier i dag ikke orker at ligge på alle fire og luge ukrudt hver ledige stund i deres weekend og her kommer så anlægsgartnerens erfaringer i billedet. De skal udtænke et havedesign der på den ene side udstråler, hygge, varme, afslapning og samtidig skal det se drøngodt ud og have klasse. Og sidst men ikke mindst er det er krav at det skal være så vedligeholdelsesfrit som muligt, så det næsten kan passe sig selv og familien udelukkende skal nyde i stedet fro at yde, når de er sammen.
Så et af de største formål med havedesign i dag er at forlænge boligens træk og kendetegn og føre det videre ud til terrassen og til sidst ud i haven, så der ligesom er en helhed og rød tråd fra du træder ind i huset og ti du er nede bagerst i haven.