En havebænk giver mange flere siddepladser ved bordet

Når du indretter dit hus, går du nok meget op i at det skal være din stil, trendy, nostalgisk eller hvilken stil der nu er din personlige stil. Men når så du bevæger dig ud i haven er det vigtigt at man holder fast i stilen så der kommer en rød tråd igennem hele huset og haven. Det vil skabe en naturlig ro.
Hvad ente stilen er romantisk, nostalgisk eller minimalistisk så er det muligt at finde elementer til haven der passer ind for eksempel ved at få en havebænk i haven, den har flere forskellige funktioner. Først og fremmest har den jo den funktion at man kan sidde på den, men når det så er sagt, så er den også med til at skabe en stemning i haven.
Havebænke forbindes nok oftest med at være en gammel faldefærdig bænk nede bagerst i haven, men sådan er det ikke længere, for den har fået et comeback og fået flere forskellige funktioner i haven.
Den ene funktion er, at den kan bruges som en oase rundt i haven, hvis det for eksempel er en stor have, hvor der er flere smukke steder hvor du kan sidde og nyde en kop kaffe og en god bog.
En anden funktion er at de faktisk har gjort indpas i havemøbel sortimentet – der er rigtig mange der har plads problemer og der kan man med fordel købe en bænk for der sparer du noget plads ved ikke at skulle have så mange stole. Og især de modeller der hverken har ryglæn eller armlæn, giver rigtig meget plads.
En sidste fiks detalje du kan lave med en havebænk er faktisk hvis du har et gammelt træ i haven som du vil være ked af at fælde, men synes det mangler en funktion for haven, så kan man også få en model, som kan bygges rundt om træet og så har du pludselig en hyggeplads i haven hvor du kan sidde i skyggen på en varm sommerdag og slappe af efter en travl arbejdsdag.