En centralstøvsuger har en klar længere levetid end en almindelig

Støvsugning kan være være en træls opgave, det er støjende, ubelejligt, og dyrt. Vi kender det alle, du finder dig selv ca. hvert femte år nede i butikken igen, for at købe en ny støvsuger. Almindelige støvsugere er normalt tunge, ildelugtende og ofte efterlade de dig med en underen om, hvor rent dit tæppe egentlig er.
Installation af en centralstøvsuger er svaret på alle disse klager, så hvorfor ikke flere mennesker har installeret en, et et godt spørgsmål. Mange husejere er ikke engang klar over, at deres tomrum i væggene, giver mulighed for at installere det, og der er mange misforståelser om, hvordan de arbejder. De store støvsuger producenter tjene flere penge ved at sælge almindelig støvsugere med mere regelmæssige intervaller end at sælge deres centrale støvsuger systemer, hvor der går mange år inden den skal udskiftes.
En af de mest almindelige misforståelser omkring installationen af selve systemet er, at hvis man skal installere et system i et eksisterende hjem kræver det en større renovering og nedrivning af vægge. Dette er ikke sandheden, det eneste der kræves er et hul der dækkes med en plade, og rørene kan normalt føres gennem en kvist, kælder eller skunk. Hvis du ikke er helt overbevist, så læs videre for at få flere gode grunde til at overveje, at installere et centralt støvsugeranlæg i dit hjem.
For det første er der minimalt støj, de fleste mennesker er fortrolige med kraftig støj forårsaget af de almindelige støvsugere. At tale i telefon, sove eller se fjernsyn er næsten umulige aktiviteter, når en anden person støvsuger. Med en centralstøvsuger, vil du blive overrasket over, hvor stille der er. Den vigtigste kilde til støj, som er jo er motoren, er beliggende i garagen eller kælderen, så den eneste støj du vil opleve kommer fra luften, der strømmer gennem støvsugerslangen og selve støvsugermundstykket. Du vil opdage, at livet endelig kan sameksistere med støvsugning, når du har et centralt system.
Vi kan alle blive enige om, at det er de færreste der elsker at gøre huslige pligter. Men en central støvsuger gør rengøringen til en leg.
Som før nævnt, skal de fleste almindelige støvsugere udskiftes efter få år, med et centralt system, skal du kun bekymre dig om den grundlæggende vedligeholdelse af systemet, når først det er installeret. I en direkte sammenligning vil en centralstøvsuger altid slå en almindelig støvsuger. Her er en liste over nogle af de klare fordele ved et centralt støvsuger anlæg:
Der er ikke påkrævet ledninger eller forlængerledninger, der er ingen støvpartikler, der bliver pustet tilbage i rummet, der kan udløse allergi. Du vil ikke skulle skifte posen ret ofte, da spanden der opsamler støvet er så stor, at den ikke skal tømmes mere end max. 2 gange om året.
Levetiden af alle delene, er væsentlig længere end ved en almindelig støvsuger, det vil sige at den koster mindre end de almindelige støvsugere set over tid.