Castrol Magnatec

Castrol Magnatec er Castrol´s "anti slid" olie, som anvendes på rigtigt mange mindre biler med motorer på 1.0, 1.2 og 1.4 liter mf. Kendetegnende for disse motorer, er at de er meget følsomme mht. brændsstoføkonomien hvis olien er forkert. Olien skal være en letløbsolie, for at den opgivne kilometer pr. liter, rent faktisk også holder mål.

Ligeledes er disse motorer bygget på en sådanne facon, at de er meget følsomme overfor slittage, især mens motoren er kold. For at imødekomme dette og forhindre slittage, er Magnatec olierne udviklet med intelligente molekyler, som under den kritiske opvarmning, "klæber" til metallet og derved danner en ekstra beskyttelse mod slittage. Olien bliver simpelthen hængende på de vigtige dele når olien ellers løber fra og beskytter derved ekstra godt. Denne egenskab udmærker sig ligeså ved ekstra koldt vejr, hvor olien smører ekstremt hurtigt i forhold til tilsvarende olier.

Slutteligt er Magnatec olierne produceret med lavt askeindhold, som er med til at mindske nødvendigheden af store partikkelfiltre, samt tilstopning af disse. Lavt askeindhold er et stigende krav fra bilproducenterne for at en olie kan godkendes til brug i bilerne. Én af det meget brugte olier er bla. Castrol Magnatec 5w-30 C2. Serien rummer yderligere olier med normer som C1, C3 og den helt nye Magnatec C4 med meget lavt askeindhold.