Et læderarmbånd er klart et symbol for at være med på moden

Der er rigtig mange smykkeproducenter der har fået øjnene op for at læder er et godt materiale til at fremstille smarte smykker. Og en af de helt klare fordele ved læder, er at det appellerer til en bred skare af forbrugere lige fra børn til både kvinder og mænd. Laves der læderarmbånd til kvinder er de holdt i en feminin stil med vedhæng og er de derimod til mænd vælges der ofte en kraftigere lædersnor og holdt i en mere maskulin stil.
En helt klar fordel er, at man kan bære sit læderarmbånd døgnet rundt også når man træner, hvor man ofte ville tage et almindeligt armbånd af. Man siger faktisk også at læder er termostatisk, det vil sige at når det er varmt er armbåndet koldt og omvendt når det er koldt. Det betyder at det altid vil være behageligt at have på. De fleste kender hvordan det kan føles at have for eksempel et sølv armbånd på, når der er minus græder uden for det er meget koldt. Ligeledes kender de fleste også følelsen af et armbånd der klistrer til huden, når man sveder.
Men det er ikke de eneste fordele ved et læderarmbånd og også derfor de er blevet så populære blandt smykkedesignerne.
En af de klare fordele er at det har en god trækstyrke, hvilket betyder at det kan holde til rigtig meget uden at knække og samtidig er armbåndet meget fleksibel så det kan justeres til den enkelte bruger. Den er straks meget sværere når vi taler om et armbånd i enten guld eller sølv.
En anden fordel er, at der ikke er så stor risiko for allergiske reaktioner, læder i sig selv giver ingen allergiske reaktioner, det er kun hvis der er påsat en låsemekanisme eller vedhæng i metal, at der kan være risiko for en allergisk reaktion.
Med alle disse fordele er der ikke noget at sige til at læderarmbåndet er blevet så populært og mange vælger det i stedet for de traditionelle armbånde i metal.
Men selvom læder brugt til armbånd betragtes som en af de helt store trends nu, så er det faktisk ny vin på gamle flasker, for det har været brugt længe før vores tid. I tidernes morgen blev læder brugt til stort set alt lige fra tøj til smykker og sko. Det gør vi også stadig, men i dag har vi mange andre materialer at vælge imellem det var ikke tilfældet dengang, der var læder det man havde.