Hundetilbehør kan være lidt af en jungle, at finde rundt i

Inden du anskaffer dig en hund, er der nogle overvejelser du skal gøre dig først, hvor meget tid har du i din hverdag til den, hvor meget plads har du og hvad skal den bruges til. Det er vigtige elementer for hvilken hund du skal vælge, så du ender med at få et godt resultat.
Der er en del hundetilbehør der skal anskaffes inden hunden skal med hjem.
Først og fremmest skal der være en skål til vand og en til mad og det kan være en fordel at vælge en i keramik eller stål, for så kan hunden ikke bruge dem som legetøj og gnave dem i stykker. Dem i stål, fås ofte med en gummi ring på bunden, som gør at den ikke glider så let og skulle det ske, vil det ikke larme så meget, som hvis den ikke var der. En keramik skål er så tung, at den er svær for såvel dig som hunden at vælte ved et uheld.
Et andet hundetilbehør du skal have styr på fra starten af, er et navneskilt da det er lovbestemt at hunde skal bære et skilt med hundens navn og dit navn og telefon nummer, så du kan kontaktes hvis nogen finder din hund. Men da halsbåndet ved et uheld kan ryge af, er det en god ide også at få mærket hunden med en microchip, så finderen kan gå til en dyrelæge eller politiet og den vej finde frem til dig. Det ville være ærgerligt hvis den løb væk og ingen så kunne finde ud af hvem ejeren er.
I samme åndedrag kan lige nævnes, at du selvfølgelig også skal have en hundesnor som den kan have på når i er ude at gå, så den ikke stikker af. Der er faktisk et lovkrav om at hunde skal føres i snor i bebyggede områder med videre, hvis ikke man har 100 % kontrol over hunden og hvem kan sige sig sikker på det, hvis fristelsen bliver for stor, for selv den mest velafrettede hund.
En helt anden afdeling af hundetilbehør er hundelegetøj, det skal der også købes lidt af. Mens hvalpen er helt lille er det vigtigt at den har noget at tygge i for de små skarpe tænder klør og har den ikke noget den må tygge i, så ender det med at den tygger i dine møbler, karme sko med mere. Og det ville jo være træls, for så skal du til at fikse alle de ting. Men også legetøj som kan underholde hunden er vigtigt, hvis en hund keder sig uanset alder, så vil du også kunne opleve at den tygger i tingenne og det vil man jo helst undgå. Så derfor køb noget legetøj som stimulerer hunden både når den skal lege selv, men også når i skal lege sammen.
Mange hunde kræver en begrænset pelspleje, men vil du undgå at den fælder mest muligt, skal du over i afdelingen af hundetilbehør hvor børster og strigler hænger. Hvis man sørger for at børste og strigle sin hund med jævne mellemrum, vil man kunne begrænse mængden af hundehår på gulvet og alle andre steder, ved at man får dem samlet i børsten og kan dermed smide dem direkte i skraldespanden. Nogle hunde har også så lang en pels, at man er nødt til at børste dem flere gange om ugen, for at de ikke filtre for meget. Det er også noget man skal være opmærksom på, når man vælger hvilken race man vil have.
En sidste ting, denne artikel vil komme ind på, er sikkerhed både for dig så du ved at hunden bliver hvor den skal. Men også for den lille hvalp der endnu ikke kender alle farerne i denne spændende og fagre nye verden. Har man trapper, altaner, havebassiner og lignende, så vil det være som en magnet på en lille nysgerrig hundehvalp. Man kan nemt forhindre ulykker i at ske ved at bruge sådan en gitterlåge, som man også bruge når der er en baby i huset. Så er både hunden og eventuelt dine møbler, hvis den er selv hjemme sikret.
Har du styr på disse ting er du godt på vej, til en succes når den lille nye hvalp kommer hjem.