Kontorindretning har stor betydning for arbejdsmiljøet

Medmindre du arbejder i en meget bevidst og med på noderne virksomhed, er det svært at finde et kontorfællesskab eller kontorlokaler, der inspirerer sine medarbejdere gennem spændende indretning. Nogle tror måske, at dette er en ubarmhjertig påstand, men det er bevist, at det visuelle miljø du er omgivet af, kan påvirke dine produktivitets- og energiniveauer. Desværre består rigtig mange kontorer stadig af blanke vægge, billige stole og ubehagelige lysstofrør. Det betyder imidlertid ikke, at det er udelukkende dårligt, men det kunne blive meget bedre, med et større fokus på kontorindretning og arbejdsmiljø. Denne artikel har til formel, at prøve og sammensætte en liste over forskellige måder hvorpå du kan få dit kontor til, at se fantastisk ud, så arbejdet føles mindre som arbejde og effektiviteten kan stige.
Ditch din dagsorden på papirform, for en visuel kalender version.
En gammeldags kridtkalender over dit skrivebord, er en sjov og dekorativ måde at lave et ugeoverblik. Så behøver du heller ikke konsekvent at vende sider i din kalender for at blive organiseret.

En anden måde at kombinere funktionalitet med design er, ved at hænge et smart ur op. På den måde kan man nemt tæller ned til slutningen af dagen, det næste møde eller frokostpausen. Samtidig med at det ser lækkert ud og skaber liv på væggene. Og har man væggene til det, kan man sagtens vælge et ur af en hvis størrelse i stedet for et stort maleri.
Hvis vi bliver over i afdelingen af billeder, kan man også vælge en alternativ form. Flere og flere begynder at bruge billeder fra forskellige lejligheder som dekoration på væggene. Det kan være fra sidste firmafest eller teambuilding dag. Er det mere personligt på din egen plads, du gerne vil skabe lidt liv, så kan personlige billeder af familien, fritidsaktiviteter eller noget helt tredje være en mulighed. Det skaber liv og samtidig vise kollegerne lidt om hvem du er som privatperson. På mange arbejdspladser, kender mange kun hinanden ud fra et kollegialt perspektiv.
Den gode gamle opslagstavle, er også god til organisatoriske formål. Men de er også det perfekte sted at have inspirerende billeder, citater og fotos af mennesker, der er vigtige for dig.
En anden måde at skabe lidt personlig og sjov kontorindretning er, ved at tilføje underligt og lidt utraditionelt skrivebordstilbehør. Denne type objekter kan være ret billige og derfor kan de også skiftes, når man er træt af at se på dem. Men de er med til, at føje lidt humor til din dag når en sag bliver lidt for langhåret. Og samtidig kan de også være gode samtalestartere, for de mennesker der besøger dit kontor.
Har du tendens til, at dit skrivebord altid er dækket af irelevante ting? En nem løsning på det er, sæt enkle og moderne hylder op. På den måde for du skabt opbevaringsplads til alle tingene indenfor rækkevidde. Hylderne vil gøre, at din plads ser mere organiseret ud og du vil opleve at pladsen på dit bord, skaber bedre arbjedsmijø og overblik.
Synlige kabler og mange af dem er ikke kønt og på ingen måde fremmende for arbejdsmiljøet. Det er et forstyrrende element, som mange bliver forstyrret af bevidst eller ubevidst.
Men der er flere måder at løse det på, kabelclips er en ekstremt overkommelig måde at holde alle dine kabler på plads med. Også kabel velcro er en rigtig god løsning til, at samle flere kabler til ”et”.
Har du et mindre kontor og synes det virker lidt indeklemt, så kan man i nogle tilfælde hænge store spejle op, for at få dit trange kontor til at blive større. Du får ikke fysiks mere plads, men et stort spejl er perfekt, fordi det giver indtryk af, at dit kontor er dobbelt så stort.
Men ikke at forglemme, det siger sig selv er renlighed. Uanset hvor skarp en kontorindretning man har, ser alt bare meget bedre ud, når det er rent og organiseret. Hvis du holder din plads ryddelig, har du allerede taget et stort skridt mod et godt arbejdsklima.