Hæve sænke skrivebord er et praktisk og næsten nødvendigt redskab i hverdagen for de fleste

Vi sidder mere og mere ned, i både fritid og på arbejdet. Før i tiden var det meget normalt med hårdt eller moderat fysisk arbejde, og mad var derfor et nødvendigt brændstof, for at kunne holde kroppen i gang. Eftersom flere og flere har fået stillesiddende kontorarbejde har fokus flyttet sig til de sundhedsmæssige udfordringer, som nu opstår, da maden ikke på samme måde skal forbrændes via arbejdet.
En anden lidt mere glemt udfordring er de ergonomiske udfordringer der opstår ved en masse stillesiddende arbejde. Vores kroppe er ikke bygget til at sidde ned hele dagen, og slet ikke, hvis det er i en dårlig siddestilling. Med udbredelsen af hæve sænke skrivebord har man dog taget et markant skridt i den rigtige retning. Muligheden for at hæve og sænke bordet gør det nemt at finde den ergonomisk korrekte siddestilling, men åbner samtidig også op for muligheden at rejse sig op.
Ved at stå op får man en mere aktiv arbejdsstilling, som aktiverer kroppens led og muskler på en anden måde, end når man sidder ned, hvilket har stor betydning i det lange løb. De fleste arbejder 8 timer hver dag, altså en tredjedel af døgnet, og det har derfor en stor indvirkning på vores helbred, hvordan vi sidder og står i løbet af dagen.
Et hæve sænke skrivebord er en af de bedste og nemmeste måder at opnå en stor grad af fleksibilitet i hverdagen på, og de er efterhånden kommet ned i et fornuftigt prisleje.