Vinduespudserudstyr til påskens hovedrengøring

Påskens fridage er for mange ensbetydende med hovedrengøring af bolig og bil. Denne påske stod på lækker varme og høj sol, men det betød, at vinterens snavs og skidt på vinduerne fik mere opmærksomhed end ønsket. Det betyder også, at når vinduespudsningen er overstået, kan resultatet virkelig ses.
Det store irritationsmoment ved vinduespudsning er ofte de frygtelige striber, der kommer, når skraberen driller lidt. Derfor er det enormt vigtigt at have godt vinduespudserudstyr og den rigtige sæbeblanding. Der findes mange færdigblandede produkter til rengøring af vinduer, der lover guld og grønne skove. Prøv dig eventuelt frem, eller bland din egen mix med denne opskrift:
Fyld en spand med lunkent vand (skal du arbejde udenfor og er det lidt koldt, kan du med fordel gøre vandet ekstra varmt, da vandet hurtigt køler af). Tilsæt 5 dråber almindelig opvaskemiddel til at fjerne fedtet på ruden. Tilsæt desuden 1 dl eddike, så kalken i vandet ikke sætter sig på ruden. Er dine vinduer meget beskidte af bilos, kan 1 spsk. grundrens hjælpe på dette.
Og så er det ellers bare i gang med en svamp, børste og klud. Når du køber din skraber, så gå efter en skraber med blødt gummi, så den former sig efter ruden og ikke efterlader striber.