Et udekøkken kan med fordel bruges hele året rundt

Julen er overstået og hverdagen er begyndt for de fleste, men hvad stod menuen på hjemme i de små hjem? Der er jo mange traditioner for hvad der er det helt rigtige at sætte på menuen den aften. For nogen er and det eneste rigtige for andre er det kalkun eller gås og for andre er det flæskestegen der ikke kan undværes, hvis det skal være den helt rigtige juleaften.
Der er dog nogen der ikke bryder sig om duften af den mad os der opstår når man tilbereder kødet, men der kan man med fordel bruge sit udekøkken hvis man har sådan et.
For man kan lige såvel som have for eksempel anden i ovnen, putte den i grillen og så undgår du madosen fra anden inden i huset, men du får stadig det lækre og traditions bundne andekød.
Det er sjovt der er så stor forskel på hvad man forbinder med jul og hvor det som sagt for nogle helst skal undgås at ”lugte” af and i huset, som de nok ville sige. Så er det for andre en det af det at holde jul, at der skal dufte af andesteg og der skal også flere gange ses til anden og eventuelt lige overhælde den med lidt af stegeskyen, så den bliver perfekt sprød og mør på en og samme tid.
Hvis du vælger at stege anden ude i grillen, så kan det være en stor fordel at have et udekøkken, for på den måde har du alle remedier og bordplads til at håndtere dyret, dermed ikke sagt at du skal stå juleaften og partere anden udenfor, for så bliver den kold inden i skal spise den, men vælger du af stege den dagen inden eller tidligt om morgen, kan du sagtens med fordel stå ude og partere den, for så køler den hurtigt af og er nemmere at håndtere. Og så gør det ikke noget at den bliver kold, for så skal den jo varmes op inden i skal have den senere.
Der er blot en ting hvis du vælger at partere i dit udekøkken, at du skal have gjort ordentligt rent derude inden du begynder. For som med alt andet mad, så skal hygiejnen være i top og det gælder især med fjerkræ. Så husk lige at gøre hovedrent derude også, lige som du garanteret har været rundt og gøre hovedrent i hele huset her op til jul.