Tagpap er ikke særlig svært at lægge – det kan du også

Når skuret begynder at blive utæt og der er vandpytter inden for er det ved at være tid til at finde en ny tagløsning. Alt efter hvilket type tag du har på allerede og hvordan konstruktionen på skuret er afgørende for hvilken løsning du skal vælge fremad rettet. En af de tagløsninger der er mange der vælger er tagpap, fordi det kan bruges på langt de fleste konstruktioner og det er en relativ billig løsning og du vil også selv kunne lægge det, hvis du har en lille smule fingersnilde og en god vejledning.
Mange vil måske tænke at det er lidt et kedeligt valg, men hvor det før udelukkende var en sort, grå eller grøn overflade kan man i dag vælge i andre farver og dermed få et tag der minder om for eksempel et tegltag eller spåntag. Og uanset hvilken type du vælger vil det være lige tæt som havde du valgt den traditionelle udgave. Der er ikke gået på kompromis med kvaliteten, der er blot blevet åbnet for flere muligheder, så endnu flere kan få glæde af de gode egenskaber der ved at vælge tagpap som løsning.
Det kræver ikke det helt store arsenal af udstyr, de vigtigste elementer ud over selve tagpappet er en hobbykniv, en hammer og en varmepistol. Og så er det vigtigt hvis du vil gøre det så nemt for dig selv som muligt, at vælge en varm og tør dag. For eksempel en solskinsdag hvor det er nogle dage siden det har regnet sidst, så taget og materialerne er tørre, vil være de perfekte forhold til opgaven. Hvis du vælger en varm dag når det skal lægges på, så vel det være dejlig blødt at arbejde med og dermed også nemmere at lægge. Hvis du vælger at lægge det på en kold dag, vil det ikke have den samme fleksibilitet og dermed er det sværere at arbejde med og derfor også sværere at lave et flot resultat.
Så hvis taget på skuret skal beklædes med tagpap, så er det en opgave du sagtens selv kan udføre, det kræver blot et lille udvalg af udstyr, en god vejledning og sidst en lille portion fingersnilde og sans for håndværker arbejde.