Overspændingsbeskytter

Mange biler har problemer med at forlygte pærerne springer i utide. Det kan skyldes flere ting, men et hyppigt problemer er overspænding på ledningsnettet på bilen. For at mindske risikoen for overspænding kan man med fordel monterer en overspændingsbeskyttelse på bilen. Det sikre at dine autopærer holder længere og derved får du fuld valuta for pengene på dine autopærer.

Overspændingsbeskytter kan monteres af de fleste uden den store mekaniker erfaring. Overspændingsbeskytteren monteres mellem plus og minus polen på bilen. Overspændingsbeskytteren beskytter også andre elektroniske komponenter i bilen, såsom sensorer, relæer m.m. En lille ekstra fordel er at der kan være risiko for overspænding hvis man skal have starthjælp på bilen. Bruger man normale startkabler som ikke har for monteret en elektronikbeskytter, så er der risiko for at de elektroniske komponenter tager skade ved starthjælp. Har du monteret overspændingsbeskytteren kan du bruge hvilken som helst startkabel på bilen.

Springer dine forlygte pærer ofte kan det også skyldes vibrationer fra vejen eller mange start / stop i bilen, så selvom du har monterer en overspændingsbeskytter så kan dine forlygte pærer sagtens have en forkortet levetiden alligevel.

Overspændingsbeskytter koster under 100 kr, så i mange tilfælde kan det godt betale sig at monterer den på bilen, da pærer typisk koster op til 300 kr for et sæt